J1w3AVC4msqsMa1o3qBN-535R-vIO-0vDw2nXL1gztw.jpg

Agneta Granqvist

Min bakgrund består i att jag större delen av mitt liv ägnat mig åt det jag brinner för mest - sång/dans och teater och gärna i en härlig sammansättning = musikaler. Började min bana inom sångens värld och har sjungit i de flesta konstellationer från egen sånggrupp med musiker till att vara vokalist i ett dansband , och så toppade vi det med att sjunga i kör . Bredden på min sångkarriär har varit omfattande vilket har gett mig en gedigen erfarenhet sångmässigt . 

Fick smak på teaterns värld och började parallellt spela amatörteater med varierande studieförbund. Jag samlade på mig några erfarenhets år och bestämde mig för att sätta upp mitt livsdröm "Sound of Music"vilken jag producerade.Då var det inte så vanligt att någon fick för sig att sätta upp en musikal i Trollhättan, så jag glömmer aldrig den synen som mötte mig på auditiondagen - en kö som aldrig tog slut med sökande .

Det blev en fantastisk musikal - dock inte helt utan problem under vägen - men otroligt lyckad och med en hel liveorkester med stråk också med - så kan det ju inte bli fel . Fortsatte med en ny musikalproduktion "Djungelboken " som jag satte upp med Kammarteatern som jag tog över i den vevan och även här producerade jag .

Vidare mot -2000 då startade jag upp en ny teater - TeodoraTeatern som enbart skulle rikta sig att sätta upp musikaler. Min första musikal med min nya teater var en egenskriven musikal "Good Old Days" som jag regisserade & producerade. Musikalen var en succé och gick som tåget med en gigantisk ensemble´ som uppgick till ca 50 personer .

Fick en förfrågan att sätta upp musikalen "Fame" i Vänersborg , vilket jag bestämde mig för. Hade samtidigt gjort klartecken för att sätta upp en ny musikal med TeodoraTeatern vilket var "Little Shop of Horrors" Och hur löser man att ha 2 musikaler igång samtidigt ? Jo, jag producerade den ena och regisserade och producerade den andra - allt går och bra blev det! En lustig anekdot från Little Shop var de köttätande växterna ( 3 st ) som vi hyrde in från China Teatern som var enorma att jobba med. I den största satt det 10 personer inne i plantan för att göra så att plantan överhuvudtaget skulle kunna rörde armar /ben och huvud !!

-2005 gjorde jag ett litet avhopp från teaterns värld och startade upp Vokal Personal som var ett Wallmans Salonger koncept där vi som artister sjöng/ showade och serverade glada gäster i ett krogshowskoncept tillsammans med ett liveband. Detta driver jag fortfarande men under ett nytt namn - Voice of Vocals.

2009 startade jag Showskolan som koncept tillsammans med Medborgarskolan (ni kan läsa mer om det här). Förutom att driva denna kvällsutbildning så hade jag tagit med en idé till - att skriva om kända filmer till musikalmanus ! 

Fantastiska år där vi har utbildat ca 200 personer och skapat en massa härliga musikaler! Nu står vi på tröskeln till en ny unik utbildning som skall specialisera på att utbilda artister inom de bästa genrer som finns - show och musikal.

Jag vet att med den kombination vi har att erbjuda i denna utbildningen med proffsiga coacher & utbildare i kombination med företag inom branschen som stenhårt tror på denna utbildningen - så har ni som söker till denna utbildningen kommit helt rätt!

caroline åberg

Jag är jazz-sångerska och skriver text och musik och undervisar i sång. Jag har spelat in en egen skiva och har många låtar som ligger och väntar…

Musik och sång har alltid funnits med mig i mitt liv och jag har mer eller mindre stått på scen sedan barnsben. Jag började sjunga solo för sexton år sedan i olika garageband. Ganska blyg och vågade inte ”sjunga ut” men min dröm var ändå att en dag våga. 

Jag fortsatte att söka mig vidare och började sjunga med musikkårer. Därefter var det som om att allt bara började flyta.  Numera sjunger jag med storband, coverband, jazz grupper och i många andra konstellationer.

Det som ger mig mest är att få ge något genom min sång. Jag har sjungit på många bröllop, begravningar, dop, danskvällar, shower med mera och alltid handlar det om att leverera och att få ge. Om jag kan ge dig del av min kunskap som du sedan kan använda dig utav då har jag nått mitt mål som sångpedagog.

Genom åren har det blivit sång på både små och stora scener runt om och jag har också mycket att dela med mig utav när det handlar om mindfulness och stresshantering i samband med sång och scennärvaro då detta är en av tyngdpunkterna. Att våga slappna av.

Mina erfarenheter genom åren tillsammans med teori har gett mig en bred plattform att utgå ifrån. Att arbeta som artist kräver kunskap. Din röst är ett värdefullt instrument som du måste vårda ömt. Jag skall lära dig att använda dina stämband på rätt sätt för ett långt yrkesliv inom artisteri.