Om Showskolan

Showskolan ShowStage startades -2009 av Agneta Granqvist, regissör & producent.

Showskolan ShowStage är en 1-årig musikal/showutbildning som ger dig grundläggande kunskaper i show och scenframträdande samt musikalteater. Består främst av de tre hörnstenarna drama, dans och sång. Utbildningen leder fram till en produktionsuppsättning av en musikal/showproduktion vilket ger deltagarna en gedigen kunskapsbas i produktionsarbete hur man bygger upp en musikal/show.

Showskolan ShowStage framför unika musikalproduktioner då det är nyskrivna manus för musikalscen omarbetade efter orginalfilmerna och som inte har gjort på teaterscen tidigare.

Du kommer att utveckla dina artistiska färdigheter på scenen och skapa förmågan att sätta ihop sång, dans och drama till en helhet och som ska utvecklas till en proffsig slutproduktion. På dramalektionerna utvecklas du i sketchteknik, musikalteater, scenisk närvaro och skådespelarträning . Du kommer att ha enskilda sånglektioner samt interpretation i grupp och lära dig stämsång samt mickteknik. Inom koreografi fördjupar vi oss i ett antal varierande dansstilar som anpassas till produktionens karaktär och innehåll.

Utöver dessa ämnen får man även kunskap inom ljus/ljud, marknadsföring /ekonomi, scenografi, stage performence, kostymering /scensmink. Som deltagare får man aktivt arbeta med marknadsföring kring produktionen samt vara en del av att göra dekor och rekvisita .

Under årens gång har vi utbildat ca 350 personer genom olika produktioner och samtliga har gjort castings inför på auditions för sina roller i produktionerna. Produktionsteamet består av regissör/producent, sångcoach, koreograf, musikansvarig ,dekor & rekvisitaansvarig samt marknadsförings ansvarig. Samtliga med lång erfarenhet inom branschen och artisteri.

Alla produktioner har hittills varit mycket kritikerrosade och välbesökta och produktionerna har efter respektive premiär turnerat runt på olika orter i Västra Sverige under en längre spelperiod.

Showskolan har tidigare satt upp produktionerna:

”Dirty dancing" (2009) ,

”En värsting till syster" (2010), "Moulin Rouge"(2011), "Pretty woman" (2013)

"Gals n´ Pals (2013) " Fyra bröllop och en begravning (2014) ”Hairspray (2018)

60278979_649366262200948_4219989510747848704_n.jpg

Produktionsteamet